15 iulie 2009

Käfer au lait


Cafeluta a ajuns la Dan acum 3 ani (indata-i aniverseaza!). Era ziua Anei si am mers s-o felicitam. I-am gasit uitandu-se pe internet la o broscuta albastra dragalasa, din Cluj. “Oare cum ar fi s-o luam?” s-a intrebat Dan. “Sa fie cadoul Anei” (nu stiu exact cat si-o dorea Ana, dar Dan mult, desigur :P). De la Dragos n-a primit decat incurajari, bine-nteles, asa ca a dat telefon la proprietar(a).

Surpriza, venea cineva din Timisoara s-o vada si probabil s-o cumpere. Gandul ne-a fugit de indata la Andrei, presedintele clublui timisoarean (pe-atunci inexistent; clubul, nu Andrei), mare pasionat de VW. Baietii l-au sunat, dar nu el era doritorul. Intrucat proprietara a spus ca o da pe principiul primul venit, primul servit, n-a durat mult pana sa se puna la cale un drum la Cluj.

Dupa un consiliu rapid si o goana dupa banii de avans, Dan cu Ana s-au urcat in Karmann cu Dragos si au pornit (Ana in spate; pe-atunci nu stiam, dar intre timp am aflat cu varf si indesat cat e de comod :D). Au ajuns in Cluj spre seara; de pe drum si-au sunat rudele de prin Cluj sa mai faca rost de bani si sa plateasca avansul (erau porniti rau!). Cand au ajuns la fata locului ajunsesera si clientii din Timisoara. Care nu erau broscari, voiau masina de fitze. Pai nu era pacat sa incapa pe mana lor?

Dupa o cearta ca la usa cortului masina a revenit pasionatilor :P. Ei au fost cei care si-au pledat cauza cu mai mare ardoare. De teama competitiei, o parte din noapte a fost petrecuta in preajma broscutei, sa nu pateasca ceva.

A doua zi au pornit spre Baia Mare, sa aduca masina cu surle si trambite acasa. Evident, nu putea fi un drum fara peripetii, asa ca broscuta a cedat la un moment dat si au fost nevoiti sa astepte o platforma care s-o poarte restul drumului. In cele din urma, dupa un drum de multe ore, broscuta a ajuns pe plaiurile maramuresene, in garajul in care avea sa locuiasca multa vreme.

A fost dezbracata de tabla si de motor si a inceput restaurarea, drum lung si anevoios, presarat pe ici pe colo cu certuri cu ajutoarele :P Pentru ca era total neutilizabila, a pierdut intalnirile de acum doi ani, dar la intalnirea de la Baia Mare a venit totusi, sub forma de sasiu doar :). A fost o aparitie inedita pe strazi, probabil ca de uimire n-a indraznit nici un politist sa-l opreasca pe Dan si sa-i ceara socoteala.

A recuperat insa timpul pierdut cu o calatorie (cu peripetii, cum altfel?) pana la Gyoma, anul trecut. Cu broscarita mica cu tot, desigur. La cat mai multe!

Fisa broscutei:
Model: 1200
Motor: 1.3 cu 44 CP
Culoare: Bej
An de fabricatie: 1965

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu